Winkelwagen

Enkhuizen in Zuiderzeesfeer

Van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari keert de Zuiderzeesfeer terug in de binnenstad van Enkhuizen. Aanleiding is het unieke evenement Zuiderzeelicht dat het Zuiderzeemuseum organiseert. De sfeervolle donkere straatjes van het museum vormen in de kerstvakantie het decor van een spectaculair beeld- en luisterverhaal. Diverse lichttechnieken verbeelden dan het iconische volksverhaal ‘Het vrouwtje van Stavoren’. Niemand minder dan Arthur Japin heeft de oude sage uit 1932 over een rijke koopmansweduwe, een gouden ring, een scheepslading graan, hoogmoed en verval herschreven.
 
Aan dit unieke evenement doen tijdens de gehele kerstvakantie ook ondernemers uit de binnenstad mee met activiteiten en aantrekkelijke aanbiedingen. Deelnemers zijn La Vie en Rose, Dio Michelle, Het Coffy-Huys, Fifth Avenue, De Drom, Restaurant Onder de Wester, Restaurant de Smederij, Hotel SuyderSeelicht, De Wit Beeld Geluid Witgoed & Muziek, Lingerie Marijke, Oogwereld Van der Klei, Strandpaviljoen Enkhuizen en VVV. Binnenkort meer over wat er allemaal staat te gebeuren.

Op zaterdag overdag is er ook van alles te doen en ’s avonds vindt het evenement ‘Enkhuizen bij kaarslicht’ plaats. De dag voor Kerst is het Koopzondag in de binnenstad met kerstentertainment. Deze krijgt extra glans met onder meer een ganzenfanfare en een steltact van een kerstengel.


Winkels en horeca hebben deze drie dagen speciale aanbiedingen: Lichtpuntjes. Deze kunnen bestaan uit kortingacties, speciale aanbiedingen of ‘weggevertjes’ bij aankoop voor een bepaald bedrag.

Terug naar overzicht
Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Koopzondag
Gesloten